2017

8.-10.11.

Messarireissu..huhhuh.

Risu pyörähti koiramessujen jokaisessa näyttelyssä.
Perjantaina 8.12. JUN ERI2 SA
Lauantaina 9.12. JUN ERI1 SA PMJV-17!!
Sunnuntaina 10.12. JUN ERI3

Hieno mutta pirun rankka reissu. Enemmän kuin tyytyväinen olen Risun käytökseen reissun päällä, kehässä mentiin kuin vanha tekijä, omaa vuoroa odotettiin rauhallisesti ja ihmistungoksessa sekä hälinässä kulkeminen sujui ongelmitta. 1 weellä porokoiralla on nyt eka titteli plakkarissa!

3.12.

Vietettiin kennelpäiviä.

Paikalle pääsi Sira, Rapsu, Haades ja Ludo.
Päivän tehtävinä oli Houkutusten Highwaytä, Maltti on Valttia, Päivän Välkky ja Master Ahmatti sekä tietysti kuvien ottoa.

Oli erityisen mukava huomata, että kaikista oli kasvatettu kelpo koirakansalaisia ja vähän opiskeltukin enemmän tai vähemmän koulutuspuolen juttuja, ISO KIITOS teille parhaista kodeista! :)

18.-19.11.

Juran ja Riman vuoden viimeiset rallykisat startattiin Porissa TVA:n ensimmäisissä rally-tokokisoissa. Samalla Risu korkkasi rally-tokon kisakirjansa.

Riman mestariluokan radat menivät osittain hyvin ja osittain huonosti, lisää treeniä tarvitaan erityisesti kisasuorituksen kasassa pitämiseen eli MES0 molemmilla päivillä.

Juran radat meni vähän turhan noh, iloisesti.. lauantaina MES70 ja 2. sija, eipä sillä radalla herunut kuin kaksi hyväksyttyä tulosta kisaajille. Sunnuntaina pakka oli pikkusen paremmin kasassa ja tuloksena MES90 1. sija!

Risun suoritukseen pitää olla supertyytyväinen, tekniikkaa ollaan toki treenattu itsekseen ja rataa tehty omalla hallilla mutta kisanomaiset treenit ja ratatreenit valvovan silmänalla ovat jääneet. Silti pieni porokoira nappasi itselleen ALO97 ja ALO88 tulokset! Hyvä Risu!

17.9.

Raumalta rally-tokokisoista KAUAN odotettu koulari!
Rimalle siis RTK3 tassuun, keksi nassuun ja 1. pallille keikistelemään! Hieno pieni! Tuloksena siis 92 pistettä, luokkavoitto ja menolippu mestariluokkaan äitikoiran riesaksi.

Jura oli aivan liekeissä tänään, 88 pistettä (mitä nyt vähän pomppi ja haukkui ja silleen..) ja mahtava fiilis koiralla, teki ihan hommia ;)

16.9.

Mari käväisi Didin (D. Ramona) kanssa Tampereella ekoissa näyttelyissä tuloksella ERI2 !
Hyvin oli kuulemma käyttäydytty ja tuomaria rakastettu :D

Hienoa!

10.9.

Tokokoe Sastamalassa, sataa sataa ropisee.. Ja rapa roiskuu.

Juralle VOI0 - paikkamakuu onnistui (ihme siinä sateessa) kaikki muu meni enemmän ja vähemmän reisille kunnei kumpaakaan kiinnostanut :D Uutta putkeen kuivemmassa säässä, tulipahan korkattua viimein se voivoiluokka ;)

Rimalle ALO2 ..taas. Tällä kertaa likka nollasi liikkeestä maahanmenon (liikkeen jonka on osannut puolivuotiaasta..) ja otti kympin kapulan pidosta VIERAALLA kapulalla. Voi äiti, ota nyt selvää tuosta koirasta että missä pitäisi auttaa ja missä vaatia :D

No, Jura sijoittui kuitenkin kolmanneksi ja sai hienon pystin!

27.8.

Käväistiin Rally-tokon Piirimestiksissä. Tytöt ei ollut eilisen BH-kokeen jälkeen kovin innolla mukana joten Juralle 78p. ja Rimalle 69p. (joka muuten olis ollu 72p. jos olisin jättänyt uusimatta liikkeen mikä kuitenkin meni plörinäksi :D)

Semmosta!

26.8.

Jura ja Rima pyörähti suorittamassa BH-kokeen. Ehkä ensivuonna sitten kisoihin? ;)

Koe tallattiin läpi sateessa, siitähän lassiet tykkäsi..not!

Riman arvostelu:
Kytkettynä seuraaminen: erittäin hyvä
Vapaana seuraaminen: hyvä
Istuminen: erinomainen
Maahanmeno ja luoksetulo: erinomainen
Paikallaolo: puutteellinen (nousi aika pian istumaan ja pikkuhiljaa hiippaili luokse)

Juran arvostelu
Kytkettynä seuraaminen: hyvä
Vapaana seuraaminen: hyvä
Istuminen: erittäin hyvä
Maahanmeno ja luoksetulo: erittäin hyvä
Paikallaolo: erinomainen

Olen erittäin tyytyväinen Riman suorituksen tasoon vaikka paikkamakuu meni reisille, nousi aika pian istumaan ja istui jonkun aikaa korvat rusetilla pään takana rääkätyn näköisenä kunnes hiippaili mun luo. Sataa ja märkää, Rima ei tykkää :D

Juran tottisosuus oli ala-arvoinen (omalla mittapuulla) tuuli ja satoi, Juraa ei pätkääkään kiinnostanut. Tuli kuitenkin mukana, teki kuten käskettiin ja vähän heilutti häntää muodon muoksi mutta innokkuutta ei ollut eikä kunnon kontaktia. Paikkiksessa makasi rauhallisena.

Kaupunkiosuus oli pala kakkua, on nuo sen verran maailmalla pyörinyt ettei siinä kummempia käskyjä tarvittu saati mitään erikoisuuksia tullut vastaan. :)

19.8.

D Ripper "Mila" omistajineen kävi ekassa virallisessa näyttelyssään Kouvolassa.

JUN ERI1 - hienolla arvostelulla!
Onnittelut omistajille! :)

22.7.

Hupsis hupsis. Risu käväisi Lahden pentunäyttelyssä ihan itekseen taas kerran kun joku oli töissä.

Lapponian Sky Aurora Ariadna "Risu" 1, KP, VSP-pentu
"erittäin tasapainoisesti rakentunut hyvässä lihaskunnossa esiintyvä keskivahva narttu, oikea ryhti, varsin lupaava pää, kuono voisi olla aavistuksen täyteläisempi, erittäin lupaavat kulmaukset, kevyet liikkeet"

1.7.

Paimennuspäivään pääsi kivasti kasvattien omistajia mukaan koirineen, kiitos jokaiselle kun jaksoitte ajella tänne!
Mieltälämmittävää huomata, että vaikka suurinosa näki lampaita ensimmäistä kertaa niin jokaiselta löytyi taipumusta ohjailla ja hallita laumaa sekä hakea tasapainoa ohjaajaan. Yksikään en arkaillut tai liiemmin epäillyt, jokainen kulki reippaasti ja oli kuin syntynyt hommaan! :)

Kuvassa vasemmalta:
Jura (äitikoira), Haades, Ludo, Mila, Rapsu ja Hupi (isikoira)
Didi ohjaajineen oli jo ehtinyt poistumaan seuraaviin rientoihin.

18.6.

Rally-tokon tuplakisapäivä! Juralle pari hyväksyttyä tulosta mestariluokasta - ei palkintosijoituksia, ei valiopisteitä - uutta yritystä putkeen paremmalla treenillä. Riman ramppikuume on viimein selätetty, 2x voihyv ja molemmilta radoilta 3. sija! Hienopieni!

4.6.

Rima käväisi tokokokeessa huittisissa 2 -tuloksen ja luokkavoiton verran. Paikkamakuun säätämiset veivät sen verran pisteitä että 1 -tulos jäi 2,5 pisteen päähän. Uutta putkeen, ainakin meillä oli hyvä tatsi mukana! :)

14.5.

Risu kävi äitienpäivän kunniaksi leikkimässä nättiä Lahden pentunäyttelyssä ollen 2. ja KP - kolmesta pennusta.

Lapponian Sky Aurora Ariadna
5 kk, erinomainen tyyppi ja mittasuhteet, hyvä pää ja ilme, hieman kookkaat korvat, erinomainen kaula ja ylälinja, hyvä eturinta ja
rungon täyteläisyys, tasapainoiset kulmaukset, kokonaisuuteen sopiva raajaluusto, hyvä turkinlaatu ja häntä, aavistus ahtautta takana,
yhdensuuntainen etuliike, erinomainen askelpituus sivusta ja miellyttävä luonne"

GO RISU!

Samalla minä sain lomaa riiviöstä :D

19.4.

Mila "Diura's Ripper" käväisi ekaa kertaa näyttelykehässä saaden hienon arvostelun sijoituksella PEK2 KP!
Onnea omistajille! :)

4.3.

Ylöjärveltä (taas) terkkuja! Kurppis on nyt RTK4 Kurppis! :D

Seuraavaksi metsästämään niitä valiopisteitä ;)

25.2.

Jura on käynyt taituroimassa itselleen pari hyväksyttyä tulosta mestariluokasta. 3.12. tuli ensimmäinen ja tänään 25.2. toinen hyväksytty!
Rima kävi myös kokeilemassa voittajaluokkaa todeten ettei pieni lassie ole vielä valmis.

14.2.

Jossain mielenhäiriössä laumaamme eksyi Lappalaisvahvistus, Risu! Joten saanen esitellä:

Lapponan Sky Aurora Ariadna